"Loading..."

team 1

Bjorn van der Heijden

Hallo, mijn naam is Bjorn van der Heijden. Ik ben ontwerper en maker van interieurs, meubels en complete (ver)bouwprojecten. Zowel voor binnen als buiten.

Creëren met mijn hoofd en handen, daar kan ik helemaal in opgaan. Ik ben dan ook niet snel tevreden en blijf kritisch totdat het ontwerp op papier ook daadwerkelijk gerealiseerd is. En liefst nog een beetje mooier of beter! Deze bezieling uitte zich ook in het vak dat ik voorheen praktiseerde. Na de middelbare school heb ik me namelijk laten opleiden tot timmerman. Dat beroep heb ik geruime tijd onder de vleugels van een werkgever uitgeoefend, voordat ik als zelfstandige startte.Design 99%
99%
Kwaliteit 100%
100%
Innovatie 87%
87%
Duurzaamheid 85%
85%

In 2007 vond ik dat het tijd werd om het timmermansvak op een autonomere wijze voort te zetten. Deze vrijheid zorgde ervoor dat ik me meer en meer in het vak heb kunnen bekwamen en dat heeft me veel gebracht. Het bood me namelijk de mogelijkheid om een begin te maken met de bouw van meubels en keukens, maar óók het inzicht dat ik op een gegeven moment een keuze moest maken.

Mijn werk op dezelfde voet voortzetten en genoegen nemen met een beperkte creatieve inbreng? Want hoe mooi het vak ook is, om verschillende redenen is een timmerman tegenwoordig doorgaans genoodzaakt relatief standaard werk te leveren waarbij slechts weinig ruimte is voor variatie. Óf me verder ontwikkelen in de richting van een specialisme waarin mijn creativiteit écht tot uiting zou komen?

Nou, dat laatste is het dus geworden. Ik vond wat ik zocht en in 2012 ben ik de driejarige hbo-opleiding Interieurvormgeving gaan volgen. De kennis die ik opdeed tijdens deze opleiding kon ik gaandeweg toepassen in de uitvoering van interieurprojecten. Dit maakte dat ik steeds meer tot het besef kwam dat de technische kennis en ervaring die ik heb verworven als timmerman zich perfect laten combineren met de creatieve aard van interieurvormgeving. Twee ambachten ineen dus. Met veel plezier heb ik de opleiding doorlopen.

Door bundeling van de opgedane kennis en ervaring, mijn hang naar perfectie en mijn liefde voor het maken van smaakvolle, duurzame creaties ben ik in staat om telkens weer een uniek en kwalitatief hoogwaardig interieurproduct te realiseren. Uiteraard gebeurt dit – van het begin tot het einde van elk project – in volledige samenspraak met de klant. Want ik ben pas tevreden als de klant dat is!

Overtuigd van mijn passie?

Bekijk mijn werk Neem contact op